Skottlossning i Linköping – en skjuten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Fredrik Wikvist/ fwmedia

Två personer har förts till sjukhus efter skottlossning vid en kyrka i Linköping.

Enligt uppgifter till Corren ska skotten ha avlossats i samband med en bröllopsfest efter att flera objudna gäster anlänt.

Polisen fick larm om skottlossning 05.27 på söndagsmorgonen. Flera poliser och ambulanser skickades till kyrkolokalen i utkanten av Linköping.

– Två män har transporterats till sjukhus och en av dem var skottskadad, jag vet i nuläget inte hur tillståndet för honom är, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen i Östergötland.

En polis på platsen säger till Corren att skottlossningen har inträffat på en bröllopsfest i samband med att en eller flera objudna gäster kom dit.

– Jag kan inte bekräfta att det rör sig om en bröllopsfest, men ett större antal personer har befunnit sig i anslutning till kyrkan, säger Kliman.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen hunnit lämna. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning och en rad förhör hålls på platsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.