Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skottlossning i Eskilstuna – man förd till sjukhus

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

En man i 35-årsåldern har förts till sjukhus med skottskador efter en skottlossning i Eskilstuna.

Enligt polisen är skadorna inte livshotande.

– Utredarna kommer att titta på om det har kopplingar till händelser i närtid eller i närheten, säger Dennis Johansson Strömberg vid polisen.

Polisen fick in larm om händelsen vid 19.37 på onsdagen. Personer hade då hört ”minst en hög smäll” i Skiftinge i Eskilstuna.

En man i 35-årsåldern har skadats i skottlossningen och får vård på sjukhus. 

– Han har på något sätt tagit sig till sjukhus, troligtvis på egen hand eller med hjälp av någon eller några personer. Det är alltså inte polis som hittat honom, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson i polisregion Öst, till Eskilstuna-Kuriren.

Skadorna är inte livshotande, enligt polisen.

Undersöker kopplingar till tidigare skjutningar

Dennis Johansson Strömberg säger till Expressen att det är för tidigt att uttala sig om eventuella kopplingar till de många tidigare skjutningar som inträffat i staden.

– Men utredarna kommer att titta på om det har kopplingar till händelser i närtid eller i närheten.

Skottlossningen ska ha inträffat utomhus. Polisen har spärrat av en misstänkt brottsplats. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Det finns ingen misstänkt för brottet.

”Polisen vill komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte för utredningen”, skriver polisen via sin hemsida.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.