Skottlossning i bostadsområde i natt

Publicerad

Skottlossning utbröt i ett bostadsområde i Enköping natten till lördagen.

En skottskadad man har förts till sjukhus med hjälp av två personer, uppger polisen.

– Jag kan inte bedöma hur allvarliga skadorna är, säger Kenneth Sundin på polisen.

Förundersökning om försök till mord har inletts.

Vid 04.45-tiden tidigt på lördagsmorgonen fick polisen larm om en skottlossning i Romberga i Enköping.

En skottskadad person – en man i 20-årsåldern, enligt Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala län – har förts till sjukhus efter skjutningen.

– Han är på sjukhus och ska opereras. Det är två personer som har hjälpt honom till sjukhuset, de är intagna på förhör så att vi ska få reda på vad som kan ha hänt, säger Sundin vid 08.30.

Den skjutne har blivit träffad i benet, men hur allvarliga skadorna är kan polisen inte säga.

Söker med hundpatruller

– Han kan ju inte gå, det är i lårbenet. Men jag kan inte bedöma hur allvarliga skadorna är, säger Sundin vidare.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Två män i 20-årsåldern har under eftermiddagen också anhållits misstänkta för mordförsök.

– Vi tror att någon form av uppgörelse kan ligga bakom skottlossningen, säger polisens presstalesperson Christer Nordström till UNT.

– Eventuellt kan vi hämta in fler som kan vittna om vad som hänt. Men det är för tidigt att säga något mer. Just nu håller vi på i krokarna, knackar lite dörr och så, säger Sundin och berättar att hundpatruller rör sig i området i jakt på mer information om våldshändelsen.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag