Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skottlossning i Bagarmossen – tre personer är skadade

Sent på onsdagskvällen fick polisen larm om skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm.

23.12 på onsdagskvällen fick polisen i Stockholm in ett larm om skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm.

Enligt polisen var det rörigt på platsen. Tre personer skadades, varav två skjutits i benet.

Strax efter klockan 04 bekräftar polisen att sju personer frihetsberövats i ärendet, som rubriceras som försök till mord.

Det var sent på onsdagskvällen som larmet kom till polisen i Stockholm om skottlossning i närheten av Bagarmossens centrum.

– Det kom in väldigt mycket samtal från området kring Bagarmossens centrala delar. Vi är på plats med ett flertal enheter, och jobbar på ganska bred front, säger Mikael Pettersson vid polisen i Stockholm.

”Ett flertal personer inblandade”

Händelserna ska ha uppstått i samband med någon form av bråk.

– Det har varit ett flertal personer inblandade. Man har jagat varandra genom centrum. Vi har anträffat två skadade personer. Vi vet inte i nuläget vad det är för skador; eventuellt kan en av personerna ha blivit beskjuten.

Strax efter midnatt, natten till torsdagen, bekräftar polisen att ytterligare en person skadats. Två av de skadade har skottskador i benen. Den tredje personen är kraftigt misshandlad. Samtliga är män i 20-25 årsåldern.  

Olika anmälare har sagt olika saker till polisen, och det har varierat från fyra-fem personer upp till ett tiotal som varit inblandade i bråket.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Även de tre skadade personerna är misstänkta.

Per Fahlström vid Stockholmspolisen: ”De har skjutits i benen”

När Expressen pratar med polisen i Stockholm strax efter klockan 01.00 natten till torsdagen, berättar Per Fahlström, RLC-befäl:

– De initiala uppgifterna säger att två av personerna skjutits i benen. Och vi håller just på att leta efter gärningsmännen, säger han.

Strax efter klockan 04.00 bekräftar polisen att man gjort både frihetsberövanden och tagit in personer till förhör. 

– Vi har sju stycken personer frihetsberövade i ärendet. Vi håller förhör och genomför teknisk undersökning, säger Per Fahlström.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.