Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skottdrama i Åkersberga - en mördad

Här sköts tre personer ner.Foto: Janne Åkesson/Swepix
Tre unga män sköts på lördagkvällen i Åkersberga norr om Stockholm.
En av dem avled av sina skador och polisen jagade i natt två misstänkta gärningsmän som lämnade platsen på moped.
- Jag såg två mörkklädda personer med hjälm och solglasögon åka i väg på en svart moped, säger ett vittne till Expressen.se
Ett flertal ambulanser och två ambulanshelikoptrar larmades på lördagen till en adress i Åkersberga. När polis och räddningstjänst kom till platsen hittade de tre skottskadade personer, samtliga yngre män.
En av dem avled på plats av sina skador och de andra fördes till sjukhus. Enligt uppgift till Expressen.se ska en av personerna skadats i armen och den andra i magen.
Polisen hoppas nu kunna förhöra de skadade så snart som möjligt.
- Det medicinska går givetvis före, men vi vill självklart förhöra dessa personer så snart vi kan då de rimligtiv borde ha intressanta uppgifter om händelsen, säger Ulf Lindgren.
Polisen har inlett en förundersökning om mord och försök till mord.

Gärningsmän jagas

Skottdramat inträffade utomhus och gärningsmännen lämnade platsen på en moped alternativt en motorcykel. De misstänkta gärningsmännen jagades i natt av ett stort antal polispatruller
- De hade mörka kläder, hjälm och solglasögon och åkte på en svart moped, säger ett vittne till Expressen.se.
Vid midnatt hade ännu ingen gripits misstänkt för dådet.
Polishundar sattes in efter mordet för att leta spår efter gärningsmännen. Foto: Scanpix