Ett fordon som misstänks ha koppling till dådet anträffades brinnande på en väg. Foto: Janne Åkesson/SwepixEtt fordon som misstänks ha koppling till dådet anträffades brinnande på en väg. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Ett fordon som misstänks ha koppling till dådet anträffades brinnande på en väg. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Bilen hittades drygt två mil från brottsplatsen. Foto: Janne Åkesson/SwepixBilen hittades drygt två mil från brottsplatsen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Bilen hittades drygt två mil från brottsplatsen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Polisen är på plats i Bredäng där en person har hittats allvarligt skadad. Foto: Filip JohanssonPolisen är på plats i Bredäng där en person har hittats allvarligt skadad. Foto: Filip Johansson

Polisen är på plats i Bredäng där en person har hittats allvarligt skadad.

 Foto: Filip Johansson
Enligt vittnen ska flera skott ha avlossats. Foto: Filip JohanssonEnligt vittnen ska flera skott ha avlossats. Foto: Filip Johansson

Enligt vittnen ska flera skott ha avlossats.

 Foto: Filip Johansson

23-årig man sköts ihjäl framför lekande barn

Publicerad

En 23-årig man sköts ned inför ögonen på barn vid en lekpark i Bredäng på torsdagen. Han dog senare på sjukhus.

– Mina barn är traumatiserade. De såg honom falla till marken. De var kanske 30 meter från händelsen, säger en man.

Kort efter mordet hittade polisens helikopter ett misstänkt flyktfordon nära gamla Södertäljevägen.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen klockan 17.08. Flera personer hade ringt in med uppgifter om att en person blivit beskjuten i ett radhusområde i Bredäng. Flera personer blev vittne till händelsen, enligt polisen.

En 23-årig man hittades skadad. SOS Alarm skickade en ambulans och en akutbil till platsen och mannen fördes till sjukhus.

Där dog han senare av sina skador

– Mannen har avlidit på sjukhus och anhöriga är underrättade, säger Eva Nilsson, polisens presstalesman.

"Lät som ett automatvapen"

Det är oklart hur många skott som har avlossats, men det var flera. Några grannar hörde skotten.

– Det var fyra snabba skott. Det lät som ett automatvapen. När vi kom ut låg han på marken och fick hjärt- och lungräddning av ambulanspersonal.

Expressens reporter Filip Johansson berättade att polisen spärrat av vägen och att det var enorm polisaktivitet i området där skottlossningen skett.

– Flera polisbilar med blåsljus har åkt förbi på E4 så det är ett stort pådrag, säger han.

Brottsrubriceringen är nu mord.

Hittade brinnande bil

Polisen har samlat in vittnesuppgifter och säkrat tomhylsor på platsen. I samband med skottlossningen såg vittnen en mörk bil köra i väg.

Polisen satte in en helikopter i sökandet och vid klockan 18 kunde man berätta att ett fordon som misstänks ha koppling till dådet anträffats brinnande på en väg i anslutning till gamla Södertäljevägen, drygt två mil från brottsplatsen.

– Helikoptern befann sig över Stockholm, den använder vi oss av i daglig dags, säger Eva Nilsson.

– Bilen är en mörk bil och geografiskt sett kan det vara den, säger Eva Nilsson.

Polisen har inte lämnat uppgifter om hur många gärningsmän det ska röra sig om.

Barn lekte i närheten

I radhusområdet hörde de flesta skotten. Flera barn var ute och lekte när attacken skedde, och mannen skadades svårt.

– Mina barn är traumatiserade. De såg honom falla till marken. De var kanske 30 meter från händelsen, säger en man.

En annan granne hade en liknande händelse. Hennes barn hoppade studsmatta i trädgården när tre eller fyra skott brann av en bit bort.

– Det känns så galet. Att det kan hända när det är ljust ute och vid en lekpark. Det känns ju inte bra.

Enligt uppgifter kan skjutningen vara gängrelaterad. Men enligt polisen är det för tidigt att säga.

– Det tittar man givetvis på i utredningen, men jag har inga uppgifter om det, säger Eva Nilsson.

Vid 4-tiden under natten mot fredag hittades en ung - hittills oidentifierad - man livlös i ett skogsparti i Masmo. Mannen fördes till sjukhus med skottskador i huvudet. Platsen ligger bara ett par kilometer från den plats där 23-åringen sköts till döds.

– Det går inte att utesluta att det har något samband men det finns inget som tyder på det i nuläget, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl vid Stockholmspolisens region syd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag