Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skott avlossat vid bråk i Söderhamn

Så många brott anmäldes i Sverige 2020.
Ett skott avlossades under ett misstänkt gängbråk i Söderhamn

Polisen utreder ett misstänkt gängbråk i Söderhamn, som ska ha slutat med att någon drog ett skjutvapen och avlossade ett skott.

Larmet kom strax efter klockan 21 på fredagskvällen.

– Det är en anmälare som ringer in om grupperingar som slagits på platsen. Personen har uppfattat det som en explosion eller skottlossning, de såg ett ljussken, säger Andreas Örth vid polisen i region Mitt.

Senare hittade polisen några som ska ha varit inblandade i händelsen.

– Vi har pratat med dem och de ska ha kommit ut ur en port och då blivit påhoppade av ett annat gäng killar. En person ska ha blivit misshandlad med någon form av tillhygge. I samband med det eskalerade det och någon tar fram ett vapen och avlossar ett skott, säger Örth.

Den misshandlade personen ska ha fått lindriga skador. Ingen person var under natten misstänkt, och några beslag har inte heller gjorts.

– Rubriceringen är grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, misshandel och grovt olaga hot, säger Örth.

Så ska du agera om du hör en skottlossning

Polisens råd vid eventuell skottlossning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.