Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Biljakt – polisen avlossade skott

Polisen har avlossat skott efter en biljakt på E18 utanför Enköping.

Jakten startade i centrala Västerås avslutades sedan polisen lagt ut en spikmatta och avlossat två varningsskott. 

– Jag vet inte grunderna till varför skotten avlossades, säger Temo Allenbäck, RLC-befäl på region Mitt.  

Biljakten startade i centrala Västerås då polisen iakttagit en en bil som har rapporterats stulen i Skövde. Jakten tog sedan slut på E18 utanför Västerås, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.  

– Strax utanför Enköping lägger vi ut en spikmatta. Bilen kör över spikmattan och tre personer springer från bilen. I samband med gripande skjuts det varningsskott av en av patrullerna på plats, säger Temo Allenbäck, RLC-befäl på region Mitt.  

Tre män som uppges vara under 18 år kunde sedan gripas och har förts till polisstationen i Enköping där förhör ska hållas. 

– De tre gripna är misstänkta för en hel radda av brott, största delen trafikbrott. Tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Ingen har skadats när de två skotten avlossades. Flera polispatruller deltog i biljakten, men i nuläget vet man inte exakt varför skotten avlossades. 

– Det är ingen som har blivit drabbad av deras färd, men fordonet fördes i hög fart och vi valde att hindra den genom att använda spikmatta, säger Temo Allenbäck.  

Texten uppdateras.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!