Biljakt – polisen avlossade skott

Publicerad

Polisen har avlossat skott efter en biljakt på E18 utanför Enköping.

Jakten startade i centrala Västerås avslutades sedan polisen lagt ut en spikmatta och avlossat två varningsskott. 

– Jag vet inte grunderna till varför skotten avlossades, säger Temo Allenbäck, RLC-befäl på region Mitt.  

Biljakten startade i centrala Västerås då polisen iakttagit en en bil som har rapporterats stulen i Skövde. Jakten tog sedan slut på E18 utanför Västerås, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.  

– Strax utanför Enköping lägger vi ut en spikmatta. Bilen kör över spikmattan och tre personer springer från bilen. I samband med gripande skjuts det varningsskott av en av patrullerna på plats, säger Temo Allenbäck, RLC-befäl på region Mitt.  

Tre män som uppges vara under 18 år kunde sedan gripas och har förts till polisstationen i Enköping där förhör ska hållas. 

– De tre gripna är misstänkta för en hel radda av brott, största delen trafikbrott. Tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

Ingen har skadats när de två skotten avlossades. Flera polispatruller deltog i biljakten, men i nuläget vet man inte exakt varför skotten avlossades. 

– Det är ingen som har blivit drabbad av deras färd, men fordonet fördes i hög fart och vi valde att hindra den genom att använda spikmatta, säger Temo Allenbäck.  

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag