Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sköterska skar foster ur kvinnans mage

Michelle Wilkins angreps med kniv och slag, efter att hon blivit lurad hem till undersköterskan Dynel Lane via en annons. Foto: Matthew Jonas/AP TT NYHETSBYRÅN

Dynel Lane var en certifierad undersköterska, men hennes licens hade löpt ut år 2012.

Foto: Matthew Jonas/AP TT NYHETSBYRÅN
Dynel Lane ska ha sagt till sin familj och sina vänner att hon var gravid. När pojkvännen kom hem för att följa henne till undersökningen såg han att Dynel Lane var täckt av blod. Hon sade till honom att hon fått ett missfall och att barnet låg i deras badkar. Foto: Matthew Jonas

En amerikansk undersköterska lurade hem en gravid kvinna till sitt hem.

Där attackerade hon kvinnan med kniv och skar ut fostret ut hennes livmoder, skriver CNN.

I går dömdes kvinnan för bland annat mordförsök.

Men att hon också orsakade fostrets död ses inte som mord.

På tisdagen dömdes den amerikanska undersköterskan Dynel Lane för bland annat mordförsök. Dynel Lane knivhögg en 26-årig gravid kvinna och skar också ut fostret ur hennes mage, skriver CNN.

Attacken skedde i mars förra året i staden Longmont, Colorado. Dynel Lane hade lagt ut en annons för mamma- och bebiskläder på sajten Craigslist . 26-åringen, Michelle Wilkins, svarade på annonsen och åkte hem till Dynel Lane. Hon angrep då Michelle Wilkins med kniv och slag. Enligt åklagarna ska Dynel Lane också ha lyckats skära ut fostret ur Michelle Wilkins livmoder.

Sade att hon var gravid

Dynel Lane ska ha sagt till sin familj och sina vänner att hon var gravid. På attackdagen hade hon bland annat sagt till sin pojkvän att hon skulle på en läkarundersökning.

När pojkvännen kom hem för att följa henne till undersökningen såg han att Dynel Lane var täckt av blod. Hon sade till honom att hon fått ett missfall och att barnet låg i deras badkar. Pojkvännen lindade in barnet i en handduk, men barnet levde inte när han kom till sjukhuset. Han ska inte ha varit medveten om att Michelle Wilkins också befann sig i huset.

Michelle Wilkins blödde kraftigt efter attacken men hade lyckats låsa in sig i ett rum. Därinne försökte hon stoppa blödningen samtidigt som hon också ringde 911. Hon kunde då ge polisen en vägbeskrivning till var hon befann sig och hon kunde därmed räddas.

Certifierad undersköterska

Dynel Lane var en certifierad undersköterska, men hennes licens hade löpt ut år 2012. Hon ska inte ha några tidigare anmärkningar inom sitt yrke, enligt CNN.

Hon kommer inte att dömas för mord på fostret, då det inte enligt statens lagar inte räknas som en person. Det fanns inget som tydde på att barnet levde utanför livmodern. Straffet kommer att meddelas i april och hon kommer att få minst 16 år i fängelse.

26-åringen berättade i ett uttalande att hennes dotter fått namnet Aurora.