Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skoterföraren anmäls efter vansinnesfärden

Skoterföraren Daniel Bodin har polisanmälts efter skoterfärden i Gamla stan. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

– Det har upprättats en trafikmålsanteckning, säger Kenneth Adolfsson, trafikutredare vid Citypolisen

Expressen.se skrev under torsdagen om den Redbull-sponsrade snöskoterföraren Daniel Bodins galna skoterfärd i Gamla stan i centrala Stockholm vid fyratiden på torsdagsmorgonen. På ett filmklipp syns hur Daniel Bodin lastar ur skotern ur en lastbil och sedan kör runt i stadsdelens gränder och förbi Slottet.

"Vårdslöshet i trafik"

Enligt polisen är snöskoter ett terrängfordon som bara får köras på enskild väg. I de fall där den kör på allmän väg, som i Gamla stan, måste föraren visa hänsyn mot människor som bor i området. Något som polisen inte anser att Daniel Bodin har gjort.

I går upprättade polisen själva en anmälan mot skoterföraren.

– Det har upprättats en trafikmålsanteckning om vårdslöshet i trafik och brott mot trafikförordningen, säger fallets utredare, Kenneth Adolfsson vid Citypolisen till Expressen.se