Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skoterförare misstänks ha gått genom isen vid Umeå

Vid 14.30 på söndagen larmades SOS Alarm om att en skoterförare verkar ha gått genom isen i Österfjärden, utanför Umeå, rapporterar Västerbottens-Kuriren, VK.  

– Det är en en person på fastlandet som sett en skoter ute på isen plötsligt försvinna, säger Adam Dahlberg, inre befäl på räddningstjänsten till VK. 

Räddningsaktionen avblåstes klockan 15.12 då det inte fanns några skoterspår som lede ner i öppen vak på platsen, enligt tidningen. 

Det var klockan 14.29 som SOS Alarm fick samtal om en misstänkt drunkningsolycka i Österfjärden i Obbola, utanför Umeå, rapporterar VK.  

Klockan 15.12 avblåste räddningsaktionen eftersom personal på plats inte kunde upptäcka skoterspår som ledde ner i öppen vak, skoterföraren anses i stället ha kört upp på land. 

Räddningshelikopter var tidigare på väg till platsen. 

– Det är en en person på fastlandet som sett en skoter ute på isen plötsligt försvinna. Det är dock oklart exakt vart. Vi är där nu och försöker undersöka vad som hänt, sa Adam Dahlberg, inre befäl på räddningstjänsten, tidigare till VK. 

lsexperten: ”Tänk tre gånger innan du ger dig ut på isen” 

Issäkerhetsexperten Jan Insulander ger råd om hur man ska tänka när vårvärmen snabbtinar isarna i landet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.