Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skoterförare hittades klämd på industriområde

En man har förts till sjukhus efter en skoterolycka i Timrå.

Mannen låg medvetslös och fastklämd under en snöskoter då han hittades.

– Den skadade personen påträffades på ett industriområde, säger Peder Jonsson, RLC-kommunikatör vid polisen i region Nord.

Den skadade personen fördes till sjukhus, men det är oklart hur omfattande skadorna är, enligt polisen.

Olyckan har sannolikt inträffat under morgonen. Strax före tio inkom larmet från ett industriområde i Timrå i Västernorrlands län.

Medvetslös och fastklämd

– Man hade påträffat en skadad person på ett industriområde. Det är mycket snö i Västernorrland så det är väl i princip skoterföre överallt, säger Peder Jonsson vid polisen i region Nord.

Räddningstjänsten i Medelpad som kallades till platsen uppger att mannen låg fastklämd och medvetslös under snöskotern då han hittades.

– Han låg okontaktbar under skotern och andades knappt. Det är alltså andra personer som hittade honom och slog larm, så vi vet inte exakt när olyckan kan skett, säger Thomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, och då ska andningen ha kommit i gång igen, enligt räddningstjänsten.

"Har förmodligen voltat med snöskotern"

Olyckan tycks ha inträffat när skoterföraren skulle passera en väg vid industriområdet i Timrå.

– Det är höga snökanter som man ska ta sig över, och någonting har gått galet. Förmodligen voltade snöskotern och mannen fick den över sig, uppger Thomas Åslin vid räddningstjänsten.

Sundsvalls sjukhus hade inga uppgifter att lämna om läger för den skadade mannen på lördagsförmiddagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.