Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sköt ihjäl tre pensionärer – fick stryk med fällstol

Följ senaste nytt i Expressen TV.
En man beslutade sig för att sätta stopp för trippelmördaren Robert Findlay Smith genom att övermanna honom med en fällstol, ta hans pistol och slå honom i huvudet med den.
Foto: JEFFERSON COUNTY JAIL / AP TT NYHETSBYRÅN
Tre pensionärer dog i skjutningen på en kyrkomiddag.
Foto: NBC / Skärmdump

Enslingen hade vid ett tidigare tillfälle dykt upp i kyrkan i Birmingham, Alabama, när det vankades seniormiddag – och endast presenterat sig som ”Mr. Smith”. 

Men i torsdags drog Robert Findlay Smith, 70, upp en pistol och sköt ihjäl tre pensionärer, rapporterar nyhetsbyrån AP.  

Då grep en man beväpnad med fällstol in, tog över trippelmördarens pistol och slog honom i huvudet med den. 

Den välmående, familjevänliga förorten Birmingham i amerikanska delstaten Alabama har chockats av torsdagens kyrkoskjutning, rapporterar AP. 

Robert Findlay Smith hade vid ett tidigare tillfälle dykt upp i St. Stephen’s biskopskyrka under ett knytkalas för seniorer, han hade då suttit tigandes vid sitt eget bord och uppfattades som en ensling. 

I torsdags dök han upp på nytt och satte sig ensam vid ett bord. Församlingsmedlemmen Walter Bartlett Rainey och hans fru Linda erbjöd mannen att slå sig ned vid deras bord, och frågade om han ville ha en tallrik med mat, rapporterar AP som talat med kyrkans pensionerade pastor Doug Carpenter.  

Men Findlay Smith avböjde. 

Pastorn: ”Slog honom i huvudet med hans egen pistol”

Strax därefter drog han i stället fram en pistol och sköt ihjäl Walter Bartlett Rainey och två andra församlingsmedlemmar. 

Då bestämde sig en man i 70-årsåldern för att sätta stopp för vansinnet. 

– Han slog honom med en fällstol, brottade honom till golvet, tog pistolen från honom och slog honom i huvudet med hans egen pistol, säger Doug Carpenter till AP. 

Resultatet av mannens hjältemodiga ingripande kan ses på Robert Findlay Smiths arrestbild från i fredags, där mördarens öga täcks av en rejäl blåtira. 

McConaugheys tårar och ilska i Vita huset

Höll ett brandtal för åtgärder mot vapenvåldet – slår näven i bordet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.