Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sköt fyra på fest när de vägrade sänka ljudet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Polisen har hittat sex vapen i mannens lägenhet.

Den 49-årige skytteinstruktören i Sète i södra Frankrike tyckte att grannarna spelade för hög musik - och gick ner för att säga till.

Men grannarna vägrade att sänka ljudet.

Då hämtade mannen en pistol och sköt vilt omkring sig.

Tre män och en kvinna träffades och två av dem vårdas för allvarliga skador.

–  Det jag har sett nu på morgonen är som i en skräckfilm, säger vittnet Nathan 30 till Midi Libre.

Det var vid 02-tiden natten mot lördagen som mannen gick ner till sina grannar, som hade en födelsedagsfest, i den sydfranska staden Sète och bad dem dämpa musiken.

Men grannarna hade ingen lust att sänka musiken. Det var ett svar som 49-åringen inte ville acceptera.

Efter en stund återvände han med en pistol och öppnade eld. Gästerna flydde i panik, men tre män och en kvinna träffades.

För två av dem beskrevs tillståndet på lördagen som allvarligt. En 44-årig man träffades av flera kulor och fördes till sjukhus i helikopter. En 40-årig kvinna, samt två män, 32 och 42 år gamla, fördes också till sjukhus.

Totalt fanns det sex vuxna och ett barn på 3 år i lägenheten, enligt en franska tidningen Midi Libre.

Nathan, 30, bor i närheten:

- Klockan var två på morgonen. Jag var trött, så jag gick inte dit för att se vad som hänt. Jag hörde tre eller fyra konstiga klick. Nu när jag tänker på det var det så klart skott. Det lät som att någon bankade på dörren, säger han till Midi Libre.

- Det jag har sett nu på morgonen är som i en skräckfilm. Det är spår av blod överallt.

49-åringen arbetar som sopåkare och var uppskattad på jobbet enligt hans arbetsgivare. Medan andra menar att mannen var speciell. Han beskrivs av grannarna som fårordig och tillbakadragen, skriver Midi Libre.

Polisen har hittat sex vapen, bland dem det vapen som användes i skottdramat, i mannens lägenhet. Det hade han tillstånd till eftersom han är skytteinstruktör.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.