Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pojken fick brännskador – av populära barnskorna

Peyton har blivit rädd för skor efter händelsen, enligt hans mamma.Foto: Facebook
Fötterna täcktes av röda blåsor.Foto: Facebook

En nioårig pojke drabbades av blåsor och andra gradens kemiska brännskador efter att hans gympaskor läckte syra över hans fötter, skriver The Mirror.

Händelsen har uppmärksammats efter att hans mamma delat med sig av bilder på pojkens fötter i sociala medier.

Nioåriga Peyton Fosters skor gick sönder efter att han deltagit i vattenlekar på sin skola i Hinsdale i USA den 24 juni.

Att skorna gick sönder var inte ett problem i sig, men gympaskorna hade inbyggda lampor och batterier som gjorde att de skulle kunna lysa när bäraren stampar hårt i marken.

Kombinationen gjorde att skorna började läcka batterisyra över nioåringens fötter, rapporterar The Mirror.

Pojken klagade på att han hade lite ont i fötterna – men det var först på kvällen som hans mamma, Sherry Foster insåg att någonting verkligen var på tok.

 

LÄS OCKSÅ: Mammans varning till alla småbarnsföräldrar 

Peyton fick andra gradens brännskador på fötterna.Foto: Facebook

Peyton Foster och hans mamma bor i  Hinsdale, i New York. 

– Han klagade inte till sin lärare under dagen och när jag kollade på hans fötter såg de lite röda ut. Först tänkte jag att de blivit nerkylda efter att han lekt i vattnet.

 

LÄS OCKSÅ: Mammans varning för dolda faran på lekplatsen

Kunde inte gå

Nästa dag hade smärtan tilltagit, Peyton hade svårt att gå och mamma Sherry Foster bestämde sig för att åka till sjukhus.

– Läkaren hade sett samma sak en gång tidigare och det var det som avslöjade vad det var. Han hade andra gradens kemiska brännsår, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Mammans blodiga upptäckt – i nyfödde sonens vagga

 

Peyton fick antibiotisk kräm för att hjälpa blåsorna att läka.

Inom tre veckor kommer han att vara fullt återställd fysiskt, men upplevelsen har gjort honom rädd för skor, berättar mamma Sherry.

– Han hade ganska starka smärtor och kunde inte gå, springa, simma eller något annat som skulle irritera skadorna. Vi behövde bära honom, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.