Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skoltema i säsongens sista ”Bara politik”

Se säsongens sista Bara Politik med skolan som huvudtema.
Anna Ekström (S). Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Kristina Axén Olin (M). Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Som en del i Expressens satsningar på sakpolitik sänder ”Bara politik” säsongens sista program från Tumba gymnasium i Botkyrka. 

Givetvis har hela programmet skola som tema – bland annat med en debatt i skolbiblioteket mellan utbildningsministern Anna Ekström (S) och Kristina Axén Olin (M). 

När Expressen TV:s politikmagasin ”Bara politik” har säsongsavslutning flyttar det ut till Tumba gymnasium i Botkyrka för ett temaprogram som sänds från skolans bibliotek. Till skolan kommer utbildningsministern Anna Ekström (S) som inför en publik på drygt 100 lärare ska debattera om just skolfrågor mot Moderaternas utbildningspolitiska talesperson Kristina Axén Olin

Frågeställningarna de ska debattera handlar bland annat om hur Sverige ska nå en likvärdig skola och hur pojkarna ska sluta halka efter flickorna vad gäller skolresultaten. Dessutom får debattörerna svara på hur de vill underlätta för lärarna att kunna göra sitt jobb – och hur vi ska få fler att faktiskt vilja bli lärare. 

Efter debatten gästar även en panel bestående av skolprofiler programmet, däribland Isak Skogstad, lärare och skribent, samt Björn Kindenberg som är doktorand i språkdidaktik, utvecklingslärare, IT-pedagog och läromedelsförfattare. 

Programmet sänds i Expressen TV klockan 19. 

Isak Skogstad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.