Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skolfotografen "bytte" motiv på Billies t-shirt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
FÖRFALSKNINGEN. Billie Borg hade en T-shirt med texten "ABSOLUT HEMBRÄNT" på sig när klassen skulle fotograferas till skolkatalogen. Det gillade inte fotografen som i stället kopierade in en Nalle Puh-bild på det färdiga kortet.

OBS! Den här artikeln är publicerad den 18 november 2003. Nu sprids den som ny på sociala medier. Vi vill därför uppmärksamma er på att diskussionen kring vad som var godkänt motiv på en tröja i den nämnda skolkatalogen således inte är en diskussion som förs i dag.


"Absolut hembränt – smaken man aldrig minns" stod det på 15-åriga Billie Borgs t-shirt.

Smaklöst tyckte skolfotografen som retuscherade bilden så det i stället var en Nalle Puh-bild i skolkatalogen.

– Nu har alla den! rasar Billie Borg.

När det var dags för fotografering för skolkatalogen, plockade Billie Borg från Örkelljunga fram sin t-shirt med trycket "ABSOLUT HEMBRÄNT - smaken man aldrig minns".

Men fotografen som skolan hyrt in ogillade trycket på Billies t-shirt och redigerade bort det. Billie gick i taket när han upptäckte att han är klädd i en Nalle Puh-tröja i skolkatalogen.   

Nytt smeknamn

Det dröjde inte länge innan han fick ett nytt smeknamn i skolan:  Nalle, självklart. Elevbild – byrån från Hörby som tog bilden – förklarade efteråt att man inte får ha kläder med rasistiska, sexistiska eller alkoholvänliga budskap på skolfotot. Dessutom förklarade fotografen att han med sin Nalle Puh-kupp ville "ge Billie lite näsbränna" eftersom han uppfattade Billie som stöddig.

Skolans rektor kopplades in och bestämde att en ny bild skulle tas. Hela klassen samlades på nytt och en ny fotograf hyrdes in. Nu valde Billy en ny t-shirt med trycket "100% raggare". Men det visade sig att den nya fotografen ogillade Billies nya t-shirt.  Efter en kort tvist fick hela klassen gå hem, utan att någon ny bild tagits.  

Bär inte Nalle Puh

Skolkatalogerna med Nalle Puh-bilden har redan delats ut.

– Nu har alla den! Det var taskigt av fotografen. Jag är ingen sådan som har Nalle Puh-tröjor på mig!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.