Skolbuss med 20 barn i krock med personbil

Publicerad

En skolbuss har krockat med en personbil i Nyköping.

20 skolelever var ombord på skolbussen och en person fanns i bilen vid krocken.

Polis, räddningstjänst larmades ut till olyckplatsen på Norrköpingsvägen i Nyköping. Larmet hade till en början högsta prioritet med tanke på hur många barn som var på skolbussen.

Enligt de första rapporterna från olycksplatsen ska skolbussen ha kört in i sidan på personbilen.

– Vi är på platsen och det ska inte vara någon person som skadats. Det handlar om plåtskador på personbilen. Skolbussen kan troligen köra vidare, uppger Jan Österberg, insatsledare vid räddningstjänsten i Nyköping.

Enligt Sörmlands Nyheter var bussen på väg till Gripenskolan i Nyköping.

Polisen i Södermanland uppger att fordonen redan hade lämnat olycksplatsen när första polispatrull kom till platsen.

– Fordonen hade troligen bara touchat i varandra, så detta är inget ärende för polisen, det får man göra upp med försäkringsbolagen, säger Tobias Persson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag