Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skolbränder och kravaller i Tensta

Kravallerna i Tensta fortsatte in på natten.

Ungdomar satte eld på en skola, orsakade stor skadegörelse och kastade sten mot polisen.

Sju personer togs in till förhör, men de hade släppts på torsdagsmorgonen.

Det första larmet till polisen kom redan vid 18.30-tiden på onsdagskvällen. Då gällde det skadegörelse vid Bussenhusskolan i Tensta. När polisen kom till platsen började ett gäng ungdomar kasta sten på polisen.

Det blev startskottet på en våldsam kväll i Tensta.

Vid 22.30-tiden larmades polisen åter till platsen.

– Ett 30-tal ungdomar hade börjat slå sönder fönster och dörrar på skolan, sa Simon Jonasson, stationsbefäl på Västerortspolisen, strax före klockan 23.30.

30-tal ungdomar

När polisen kom till platsen upptäckte de flera bränder och det trettiotalet ungdomarna, som enligt polisen var inblandade, hade orsakat stor skadegörelse även på andra sätt, bland annat krossat rutor.

– Delar av skolan brinner. Det är en större brand i väggar och tak i någon byggnad som heter A2 och en mindre brand i A3. Det är också omfattande fönsterkross på skolan, sa Mats Brännlund, länsvakthavande befäl, strax före midnatt.

Lugnade sig

Sent i natt togs sju personer - varav flera tonåringar - in för förhör, men dessa släpptes senare.

21 polispatruller med både civilklädda och uniformerade poliser, samt hundpatruller sökte efter misstänkta runtom i området kring skolan inatt.

Framåt 01.30-tiden hade oroligheterna i Tensta lugnat ned sig.

En polispatrull fanns på torsdagsmorgonen kvar på platsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.