Skolanställd misstänkt för sexuellt ofredande

Publicerad

En man anställd på en grundskola i Sigtuna utreds för sexuellt ofredande, skriver Sigtuna kommun i ett pressmeddelande.

En förundersökning har inletts gällande kränkande fotografering och sexuellt ofredande.

– Fotograferingen som kommit till vår kännedom har skett utanför tjänst på ett badhus öppet för allmänheten, säger Leif Hildebrand, tillfällig chef Barn- och ungdomsförvaltningen till TT.

Mannen stängdes av från sin tjänst på skolan när brottsmisstankarna kom till kommunens barn- och ungdomsförvaltnings kännedom. Vad för typ av tjänst den misstänkte mannen har på skolan, vill kommunen inte svara på – mer än att det inte rör sig om någon chefsposition.

Inte frihetsberövad

Polisen har inte frihetsberövat mannen.

– Vi har ändå tagit beslut om att stänga av honom från sin tjänst. Vi arbetar efter etiska riktlinjer och det här bedömde vi var så pass allvarligt att avstängning krävs, säger Leif Hildebrand.

Personal på skolan och vårdnadshavare till elever som går på skolan har informerats om brottsmisstankarna och om mannens avstängning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag