Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skola varnar för Tiktok-utmaning: ”Allvarligt”

Kedjebrevet på Tiktok uppmanar pojkar i skolåldern att tafsa på flickor.
Foto: SHELDON COOPER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/SOPA IMAGES/IBL

Flera skolor varnar för den pågående Tiktok-trend där pojkar uppmanas att tafsa på flickor – och lägga ut det på appen. 

Stenhammarskolan i Flen har nu skickat ut brev till elevernas vårdnadshavare. 

– Små barn, även i förskoleklass kan få det här i sitt flöde, säger Angelica Ankarstrand, biträdande rektor för Stenhammarskolan till SVT.

Brevet som Stenhammarskolan skickade ut på onsdagen lyder: 

”Det har kommit till vår kännedom att det cirkulerar ett digitalt kedjebrev till pojkar i skolåldern. Brevet cirkulerar i flera kommuner och i brevet uppmanas pojkar att ”tafsa” på tjejer och filma.”

Skolan uppmanar också föräldrarna att föra en dialog med barnen om kedjebrevet och om att filma personer mot deras vilja. 

”Vi vill med detta brev uppmärksamma er föräldrar och prata med era barn om det allvarliga i röra någon mot dennes vilja, samt filma utan tillstånd och dela på sociala medier”. 

Angelica Ankarstrand, biträdande rektor för Stenhammarskolan F-3, slog larm direkt när hon fick kännedom om uppmaningen som cirkulerar på Tiktok. 

– Små barn, även i förskoleklass kan få det här i sitt flöde, säger hon till SVT. 

Brevet som skolan skickade ut publicerades av vårdnadshavare på Facebook.

Polisen har kännedom 

Enligt SVT har polisen i Nyköping fått information om kedjbrevet. Men polisen Per Lindberg menar att han inte har fått in några anmälningar eller samtal från föräldrar. 

Stenhammarskolan har inte heller fått samtal eller mejl från oroliga föräldrarna. Men Angelica Ankarstrand hoppas brevet kommer göra nytta.

– Vi vill gärna att vårdnadshavarna vågar ta även dessa tuffa samtal också, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.