Skola kritiseras – ska ha visat kvinnoförnedrande film

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Åttondeklassarnas sexualkunskap liknade inget annat i skolan i Östersund. Arkivbild.
Foto: FLT-PICA / FLT-PICA KOD 20360
Kvinnan ska ha framställts som en passiv docka. Arkivbild.
Foto: KEN BANK / PRESSENS BILD , RETNA

Åttondeklassarna skulle ha sexualkunskap.

Då satte läraren på en tecknad Youtube-film där sex skildras på ett förnedrande sätt för kvinnor, skriver Östersunds Posten 

Bland annat uppmanas killar att snabbt dra i väg efter avslutad sexakt, och tjejerna skildras som passiva dockor.

Enligt ÖP, som först berättade om sexualkunskapslektionen på en grundskola i Östersund, är föräldrarna till åttondeklassarna minst sagt upprörda.

Inte minst efter den häftiga debatt om kvinnors rätt till sin egen kropp som varit i samband med #metoo-uppropen i Sverige.

Mannens stånd i centrum

En mamma uppger för tidningen att hon letade upp den tecknade utbildningsfilmen på Youtube. Där skildras tjejen som en passiv docka medan killen och hans erektion står i centrum.

Ett avsnitt handlar om oralsex och där får den animerade tjejen killens utlösning i ansiktet. Därefter påpekas att det är viktigt att tjejen får en tvättlapp så att hon kan tvätta bort killens DNA från kroppen.

Det poängteras också att killen bör ge sig av så snabbt som möjligt om tjejen vill kramas efteråt.

Rektorn: Det finns tveksamheter

Rektorn på skolan ska enligt ÖP ha mejlat till elevernas föräldrar och då skrivit att det "finns tveksamheter" kring den visade sexupplysningsfilmen, samt att man kan behöva en ersättare till kursen.

Enligt mamman till en av eleverna ska klassen snart ha prov i sexualkunskap, och de förväntas då ha pluggat in 25 olika samlagsställningar som de kan få frågor på.

– Det är helt absurt och jag vägrar tro att det här ingår i läroplanen för årskurs åtta. I bästa fall får vi en ordentlig diskussion om vilka värderingar skolan vill förmedla om sex och samlevnad, säger mamman till ÖP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.