Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skogsbränder rasar i Turkiet – flera döda

CNN rapporterar från det branddrabbade området i Turkiet.
Flera byggnader har fattat eld i Manavgat.
Foto: ARIF KAPLAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Röken stiger från en skogsbrand i kuststaden Bodrum.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Massiva skogsbränder härjar i Turkiet. Minst fyra personer har dött.

Nu utreds om bränderna kan vara anlagda.

Staden Manavgat i semesterparadiset Antalya, i södra Turkiet, är en av de hårdast drabbade platserna där flera bränder härjat samtidigt. Hundratals har evakuerats och flera byggnader har brunnit ner. 

18 byar och områden i Antalya, och 16 i grannprovinserna Adana och Mersin, har utrymts, rapporterar Reuters.

Hundratals svenskar

Runt 400 svenskar befinner sig i området, men utrikesdepartementet har inga uppgifter om skadade svenska medborgare, enligt DN.

Över 60 skogsbränder har brutit ut runtom i landet de senaste dagarna och myndigheterna utreder om bränderna kan vara anlagda.

”De som är skyldiga till attackerna på vår natur och våra skogar ska hållas ansvariga”, skriver Fahrettin Altun, kommunikationsansvarig för president Erdoğan, på Twitter.

Runt 4 000 har deltagit i släckningsarbetet.

– Kampen mot bränderna fortsätter och vi kommer att få kontroll över dem. Men det kan ta tid, säger jordbruksminister Bekir Pakdemirli till Reuters.

Flera bränder samtidigt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.