Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skogsbrand i Eskilstuna – nio personer kämpar mot lågorna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Filip Lundh

En skogsbrand har brutit ut Eskilstuna under söndagskvällen. 

På måndagsmorgonen är branden omringad – men nio personer från räddningstjänsten är fortfarande på plats för att få bukt på lågorna.

Det första larmet om branden kom in klockan 21.34 till räddningstjänsten. Strax efter midnatt hade branden ringats in och branden ska vara under kontroll.

– Det är vår uppfattning. Sedan är det torrt i mark och hög luftfuktighet vilket är till vår fördel, säger Charlotte Lindberg, stabsbefäl i beredskap. 

Skogsbranden, som bedöms vara 100 gånger 100 meter, är fortfarande i gång under måndagsmorgonen.

– Vi har haft folk på plats hela tiden där ute och har fortfarande personal på plats. Totalt nio man just nu, säger Anders Ellow, inre befäl vid Räddsam i Mälardalen.

"Vågar inte släppa det här"

Han berättar att de fått tag i markägaren som har det yttersta ansvaret för marken, men att de är kvar på plats och bistår i släckningsarbetet.

– Det är inte ett superakut läge, det brinner inte jättefort längre. Men skogsbrandsprognoserna är riktigt dåliga i dag, det är supertorrt i vårt distrikt. Så vi vågar inte släppa det här innan vi har det under kontroll, säger Anders Ellow.

I nuläget är det oklart vad som orsakade branden. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.