Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yngre man skadad efter skjutning vid skola i Huddinge

Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Foto: Janne Åkesson/Swepix

En yngre man har skjutits i benet i centrala Huddinge. Han har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. 

En person har gripits och ytterligare två personer har hämtats till förhör. 

Ett vittne berättar för Expressen att en maskerad gärningsman har hoppat ur en bil och skjutit mot en kille som sprang i väg. 

– Sedan hoppade killen som sköt in i bilen och de stack snabbt. 

Enligt uppgifter till Expressen har en blå Volvo som polisen eftersökt bärgats från en plats i närheten av brottsplatsen. 

En yngre man påträffades skadad efter en skjutning i närheten av Sjödalsgymnasiet i Huddinge centrum. Enligt polisen är den skadade en ung man i övre tonåren. 

– Han är skjuten i benet och förd till sjukhus med ambulanshelikopter, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral, till Expressen. 

Tonåringens skadeläge beskrivs som stabilt, och polisen kunde prata med honom på platsen. 

– Det har skett utomhus, på någon form av gångväg. 

Skjutning vid gymnasieskola i Huddinge

Efter skjutningen ska tonåringen ha tagit sig till skolan för att få hjälp. 

En kvinna som Expressen har talat med befann sig på en restaurang när skotten avfyrades och blev vittne till hela händelsen. 

– Jag först tre smällar som jag bara trodde var just smällare. Men sedan såg jag en bil med maskerade ungdomar. En person klev ur bilen och sköt mot en kille som sprang i väg. Sedan hoppade killen som sköt in i bilen och de stack snabbt. 

Kvinnan berättar för Expressen att hon såg flera personer i bilen, en blågrå Volvo, och att alla var maskerade. 

– Jag blev chockad, eftersom jag var så pass nära. Det hände kanske tio meter i från mig. 

– Polisen kom väldigt fort. 

Polisen söker flera gärningsmän

Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.

Polisen söker nu i närområdet efter gärningsmän, men man vill inte gå ut med något signalement eller exakt hur många personer man söker. 

Flera personer ska ha setts springa från platsen, enligt initiala uppgifter till polisen. 

Eva Nilsson kan inte säga hur många gärningsmän polisen nu söker.

– Det finns olika uppgifter om det, så jag har ingen exakt numerär. Det är mer än en i alla fall. 

Polisen: En person gripen 

Vid 21-tiden meddelade polisen att en person har gripits och att förhör kommer att hållas. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en pojke jämnårig med offret som gripits misstänkt för skottlossningen.

Ytterligare två personer är hämtade till förhör och kommer att höras under kvällen. 

– Vi kommenterar inget om hur det gick till eller när det hände, men det är en gripen och två hämtade till förhör, säger Eva Nilsson. 

Teknikerna är klara på brottsplatsen och har lämnat platsen. Enligt polisen har de genomfört insatser och husrannsakningar på flera platser. 

Enligt uppgifter till Expressen har en bil bärgats från en plats i närheten av brottsplatsen. Bilen ska enligt uppgifter vara den blåa Volvo som polisen har eftersökt. 

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om den bärgade bilen. 

– Jag har ingen kommentar om det hör ihop med det här ärendet. De vill jobba i fred nu och så samlar vi ihop det som har kommit in lite senare i kväll, säger Eva Nilsson. 

Enligt uppgifter ska det också ha gjorts ett tillslag mot en lokal i närheten av området där händelsen ägde rum – något som polisen inte vill kommentera.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.