Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skjutning mot lägenhet – pensionärspar var hemma

Vid en skjutning i Gottsunda i Uppsala gick en kula genom ett fönster till en lägenhet.

I lägenheten var ett pensionärspar hemma, uppger polisen.

Larmet inkom vid 21.28 på lördagen. Flera personer hade då kontaktat polisen efter att ha hört skottlossning i statsdelen Gottsunda i Uppsala.

En av personerna som ringer polisen berättar att ett skott har träffat en lägenhet.

När polisen kommer till platsen kan de konstatera att en kula har gått in genom ett fönster till en lägenhet. I lägenheten var ett pensionärspar hemma, enligt polisen.

Ingen i lägenheten skadades. Det finns inget som tyder på andra skadade kopplade till skjutningen. Polisen utreder händelsen som mordförsök och vapenbrott.

Skjutning i Gottsunda – kula träffade pensionärers lägenhet

Uppsala har den senaste tiden drabbats av flera skottlossningar. Det är ännu oklart om lördagens händelse kan kopplas till tidigare skjutningar, rapporterar UNT.

– Det är för tidigt att säga eftersom vi inte vet vem som har skjutit eller varför de har skjutit, så det kan vi inte göra någon bedömning av i nuläget, säger polisbefäl Mats Länn till tidningen.

Polisen har inga vittnen till själva skottlossningen och under söndagsmorgonen var fortfarande ingen gripen misstänkt för skjutningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.