Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skjutning i Eskilstuna – en person skadad

Två män i 25- respektive 35-årsåldern har gripits

En man i 30-årsåldern skadades i en skottlossning i Eskilstuna på söndagskvällen.

Mannen har förts till sjukhus och två män har anhållits för mordförsök.

– Mannen är skjuten i ett ben så det är inte på något sätt livshotande men han är kvar på sjukhus tills vidare, säger Erik Creutz, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

Larmet om skjutningen kom in till polisen vid 19.30 på söndagskvällen. Väl på plats i området Kronskogen hittade polispatruller en skadad person. 

Vid klockan 23.30 på söndagskvällen meddelade polisen att två män i 25- respektive 35-årsåldern hade gripits som misstänkta för mordförsök. 

– Åklagaren har beslutat att anhålla dem och djupare förhör kommer hållas under morgonen i närvaro av försvarare, säger Erik Creutz, vakthavande befäl vid polisen.

Den skjutna mannen är i 30-årsåldern och har förts till sjukhus. Alla inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Skjutningen inträffade utomhus i anslutning till en gymnasieskola. Enligt lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren är hela området Kronskogen avspärrat och polis står vid samtliga infarter. 

Så många brott anmäldes i Sverige 2021

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.