Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skilsmässan klar – Bill Gates nu officiellt singel

Melinda Gates skilsmässa med Bill Gates gick igenom på måndagen.
Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN
Bill Gates är singel efter 27 år som gift med Melinda Gates.
Foto: MATHIS BOUSSUGE / SIPA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Efter 27 år som gifta är äktenskapet mellan Bill Gates och Melinda Gates nu officiellt över. På måndagen gick skilsmässan igenom vilket framgår av domstolspapper.

Den 3 maj kom beskedet att Microsoft-grundaren Bill Gates skulle skilja sig från hustrun Melinda Gates.

Och på måndagen gick skilsmässan igenom och de båda är nu officiellt singlar. Det framgår via domstolspapper från en domstol i Washington, rapporterar bland annat NBC News.

Enligt papprena kommer ingen av dem att byta efternamn.

Hade affär med tidigare anställd

Bara två veckor efter beskedet avslöjade Bill Gates att han haft en tidigare affär med en medarbetare på Microsoft runt millennieskiftet. 

Andra uppgifter gör gällande att Microsoft-grundarens vänskap med den dömde sexförbrytaren Jeffrey Epstein föranledde skilsmässan.

Bill Gates är världens fjärde rikaste person och god för över 130 miljarder dollar. Han har efter beskedet om skilsmässan fört över aktier till ett värde av 25 miljarder kronor till Melinda.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.