Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skidanläggningen stänger – alla påskgäster avbokas

Söndag är sista dagen för säsongen då Romme Alpin i Borlänge håller pisterna öppna. Ett tungt beslut, enligt vd Bo Funcke.Foto: Romme Alpin

Skidanläggningen stänger – alla påskgäster avbokas

Romme Alpin stänger skidanläggningen i Borlänge på söndag. Detta för att minska smittspridningen av coronaviruset.

– Det här är ett tungt beslut att ta. Vi har gott om snö och många inbokade gäster. Men vi känner att det här är rätt beslut för oss, säger vd Bo Funcke till Dalarnas Tidningar.

Läs mer på dt.se 

 

Norrtäljeprofilerna Bengt och Rainer är båda i riskgrupp – och fick stänga ned sin verksamhet

Bengt Annebäck och Rainer Eketorp tillhör båda riskgruppen för smittan av coronaviruset. Något de flesta av grannarna i 45-plusboendet som kallas Boveiran också gör. Huset sluts samman av ett stort växthus i Norrtälje. Men de är inte speciellt oroliga för sin egen hälsa. Istället tänker de på konsekvenserna av viruset och vad det kan komma att göra med människans psykiska hälsa, skriver Norrtelje Tidning.

– Allt detta leder till en stor risk för depression och ångest, säger Bengt.

Läs mer på Norrtelje Tidning 

 

Sjukvården vädjar om hjälp – ideella eldsjälar rycker in

Den ideella föreningen Sundsvalls Makers har sedan i måndags börjat producera skyddsvisir till sjukvården och hemtjänsten i Västernorrland.

Med 3D-skrivare har föreningen skrivit ut flera visirhållare – och bara under första dygnet lyckades de producera 50 stycken.

Via sociala medier har de efterlyst donationer av material och tillgång till fler 3D-skrivare.

– Gensvaret har varit fantastiskt, vi har fått in overheadpapper och vi har fått ekonomisk hjälp till att köpa mer plastmaterial. Vi har även fått napp på fler 3D-skrivare, säger Sofie Pettersson, ordförande i Sundsvall Makers.

Läs mer på St.nu

 

Efter 62 år – coronakrisen blev spiken i kistan för familjeföretaget: ”Är det så här det känns att dö?”

Elektronikbutiken Gunnars radio i Södertälje har genomlevt kriser förr och överlevt konkurrensen med de stora kedjorna. Men coronapandemin blev slutet för butiken. Efter 62 år går nu företaget i konkurs, det rapporterar Länstidningen i Södertälje.

Ägaren Rolf Andersson, vars mor och far startade butiken 1958, beskriver situationen som hopplös.

– Jag hade bestämt mig för att aldrig ge upp det här. I morse när jag vaknade tänkte jag: Är det så här det känns att dö?

Läs mer på LT.se

 

Två coronasmittade på äldreboende i Sala

Flera personer har visat symptom och testats under veckan. Nu har två personer på ett äldreboende i Sala visat positivt på sina test.

– Vi tillämpar strikt barriärvård. De som arbetar med de här personerna arbetar bara med de här personerna och inga andra, säger Maria Ekelund Dannert, verksamhetschef inom äldreomsorgen, till SA.

Läs mer på salaallehanda.com

Östersunds sjukhus växer tillfälligt med ny akutmottagning.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Ny akutmottagning byggs för coronasmittade vid Östersunds sjukhus 

Region Jämtland Härjedalen bygger just nu en helt ny akutmottagning utanför Östersunds sjukhus för att kunna ta hand om misstänkt coronasmittade. Den ska sammanlagt innehålla 11 undersökningsrum, toaletter och reception.

– Får vi en snabb utveckling i smittspridning så räknar vi med att starta nästa vecka, säger Birgitta Barkne Nilsson, områdeschef för akutområdet inom region JH. 

Läs mer i Länstidningen i Östersund 

 

Måsta-Ivar har väntat i hundra år på kalaset som inte blir av

Fredagen den 27 mars fyller Ivar Jansson hundra år och han har verkligen sett fram mot födelsedagskalaset. Men risken för smittspridningen av coronaviruset gör att det är besöksförbud på äldreboendet Nordlund där Ivar Jansson bor. Inte ens hans egna barn får hälsa på, så det planerade hundraårskalaset har fått ställas in, lokalen har avbokats och firandet skjuts på framtiden.

– Han har sagt att han har väntat i hundra år på den här dagen, och så blir det inget av på grund av coronaviruset ”, säger en av hans döttrar till Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Läs mer på bblat.se 

 

Örebroforskare i upprop mot regeringen: ”Vill se fler tester och social distansering”

I ett öppet brev till regeringen, som skrivits under av en rad namnstarka forskare, lyfts kritik mot hur Sverige hanterat pandemin. Bland annat menar forskarna på att Sverige agerar för svagt och att fler tester är nödvändigt.

– Vad som visar sig vara rätt vet vi först när det här är över, säger Örebrobaserade Scott Montgomery, som är en av forskarna som skrivit under brevet.

Läs mer i Nerikes Allehanda 

 

Hotell och restauranger i Hudiksvall drabbas hårt: ”Ett blodbad”

Maktlösheten är nu stor inom hotell- och restaurangbranschen, som drabbas extremt hårt av pandemikrisen. På O'learys i Hudiksvall har omkring tio personer varslats eller korttidspermitterats, medan Strandpiren har fått korttidspermittera åtta anställda.

– Bokningsläget är katastrof, det är i stort sett noll. Vi brukar ha mycket hög beläggning på hotellet, men nu får vi varken gäster från utomlands eller företag. Vi har drabbats hårt och ser en 70-procentig nedgång, säger Erik Hedberg, ägare av Strandpiren till helahälsingland.se.

Läs mer på helahälsingland.se

 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt. 

 

 

 

https://datawrapper.dwcdn.net/QuxVN/4/
Skickades hem från skolan efter att ha hostat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.