Skickade penisbild till riksdagspolitiker – döms

En 62-årig man döms för att ha skickat en penisbild till riksdagspolitikern Yasmine Bladelius (S).
Foto: OLLE SPORRONG
Yasmine Bladelius är lättad efter domen.
Foto: Pressbild

En 62-årig man döms för att ha skickat en penisbild till riksdagspolitikern Yasmine Bladelius (S), skriver Aftonbladet.

Han döms till böter för sexuellt ofredande. 

– Jag är väldigt lättad att detta togs på allvar och att det blev en fällande dom, säger Yasmine Bladelius till tidningen. 

Den 18 april tidigare i år fick den socialdemokratiska riksdagsledamoten Yasmine Bladelius en penisbild skickad till sig via Facebook. 

Men enligt riksdagsledamoten var det inte enda gången hon blivit utsatt av mannen. 

I förhör berättar hon ofredats av 62-åringen under flera år, skriver Aftonbladet. Detta har skett via mejl, handskrivna brev, meddelanden och på Facebook. 

– Jag vet inte vad jag kan förvänta mig när jag öppnar något jag fått skickat till mig. Det är obehagligt och påverkar min vardag. Han blandar även in mitt privatliv och barn, säger hon i förhör enligt tidningen. 

62-årig man döms – skickade penisbild till riksdagsledamot

Efter att ha bett honom sluta ska mannen ha svarat med grova tillmälen och könsord. 

Nu döms 62-åringen till böter för sexuellt ofredande. Yasmine Bladelius valde att anmälda efter att mannen skickat en penisbild. 

– Jag är naturligtvis väldigt lättad på ett personligt plan att det blev en fällande dom, säger hon till Aftonbladet. 

Mannen har erkänt och godtog i veckan ett strafföreläggande på totalt 2 000 kronor för sexuellt ofredande. Därtill ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden. Mannen har också erkänt att penisbilden är tagen av honom själv i sitt vardagsrum. 

– Jag har uselt omdöme ibland och livet är en ständig skola där man gör misstag och man får lära sig och bättra sig så gott man kan, säger han i förhör. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.