MÖRDAD. Elektrikern Tito Orlando Alcocer Rodriguez, 37, mördades i lördags natt under en festnatt i Uppsala med två kvinnor. Båda misstänks för inblandning i knivmordet. Hans exfru Lorena befarar att sms:en till henne ligger bakom mordet. Foto: Privat
MÖRDAD. Elektrikern Tito Orlando Alcocer Rodriguez, 37, mördades i lördags natt under en festnatt i Uppsala med två kvinnor. Båda misstänks för inblandning i knivmordet. Hans exfru Lorena befarar att sms:en till henne ligger bakom mordet. Foto: Privat

Skickade kärleks-sms till exfrun före mordet

Publicerad

Här är knivmördade Titos kärleks-sms till sin före detta fru - före mordet i radhusidyllen.

"Det kommer aldrig att finnas en kvinna som du."

Exhustrun avslöjar nu deras hemlighet: de skulle återförenas.

- Han hade redan gjort klart med ny lägenhet i Borås, där jag bor, säger Lorena.

En 45-årig kvinnlig kontorschef och hennes 34-åriga väninna, närstående till elektrikern Tito Orlando Alcocer Rodriguez, 37, sitter anhållna för mordet i Uppsala i lördags natt.

Samtidigt som polisen kartlägger de sista festtimmarna i radhuset, berättar exhustrun nu om sina och Titos planer: Kärleken efter skilsmässan förra året hade inte svalnat.

- Vi planerade en återförening.

Hade gjort klart med boende

I början av december gjorde Tito klart med hyreskontraktet på en lägenhet i Borås. Han skulle flytta tillbaka dit från Uppsala.

- Vi bestämde att vi inte skulle bli sambor direkt, utan bo i var sin lägenhet, säger Lorena.

Den 12 december hade de både sms- och telefonkontakt.

- Samtalet gick ut på att vi varit dumma som inte försökte behålla allt det vi en gång hade, säger exhustrun.

Lorena befarar att Tito kan ha berättat om sina kärleksplaner under festkvällen med kvinnorna - något som skulle ha kunnat utlösa en svartsjuke-attack, säger hon:

- Det är ju ingen konstig tanke att motivet kan finnas där.

Enligt polisens presstalesman i Uppsala, Lisa Sannervik, är motivet till mordet en central fråga för utredarna - men ännu ett mysterium:

- Det är något vi jobbar med för att få fram, bland annat genom förhör.

Åklagaren Elin Blank kände inte till uppgifterna om den planerade kärleksåterföreningen:

- Nej, det är inget jag hört. Därför är det svårt att värdera dem.

Den äldre av de två mordmisstänkta kvinnorna förhördes i går av polisen. Efter förhöret med hennes 34-åriga väninna, som hålls under onsdagen, tas beslut i häktningsfrågan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag