Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skelett hittades i park – mordutredning läggs ner

Följ senaste nytt i Expressens livesändning.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Utredningen om misstänkt mord efter att en kvinnas kvarlevor hittats i Slottsparken i Malmö läggs ner.

Polisen har konstaterat att inget brott begåtts. 

Kvarlevorna av en kvinna i 60-årsåldern hittades av privatpersoner i Slottsparken den 17 mars i år. Polisen beslutade då att inleda en förundersökning om mord.

Men området hade redan ett halvår innan fyndet väckt polisens intresse. I september 2021 larmades räddningstjänsten till platsen för att släcka en brand i vad man då uppfattade var ett låtsasskelett i september 2021. Polis som kallades till platsen lyckades inte hitta brandplatsen och händelsen lämnades utan vidare åtgärd.

Efter utredning har man nu konstaterat att kvarlevorna tillhörde en kvinna som anmäldes försvunnen i maj 2021. Nu läggs förundersökningen om mord ner.

”Omständigheterna på platsen där kvinnan anträffades, tillsammans med förhörsuppgifter och annan dokumentation, har legat till grund för bedömningen att kvinnan inte bragts om livet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Brottsstatistik 2021 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.