Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skatteverket säger nej – barnet får inte heta Vladimir Putin

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Vladimir Putin.
Foto: ALEXEI DRUZHININ / AP TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Ett par i Laholms kommun har skickat in en ansökan till Skatteverket om att döpa sin nyfödda son efter Rysslands president: Vladimir Putin. 

Men myndigheten har beslutat att avslå föräldrarnas önskemål. Anledningen är att förnamn inte får väcka anstöt eller leda till obehag för den som ska bära namnet, rapporterar Sveriges Radio.

Ett förnamn får heller inte ha karaktär av ett efternamn, konstaterar Dagens Nyheter, som också skriver att flera namnförslag som fått avslag under förra året inte ens varit namn. Istället har namnförslagen varit klädesplagg, grönsaker och fotbollslag.

Expressen har tidigare i år kunnat berätta om 17-åriga Ebba Nyqvist som ville byta namn till ”Blåjeans” men fick avslag av skatteverket.

– Det finns en rad namn som skulle kunna upplevas som olämpliga som har godkänts av Skatteverket, som Pucko, Balle och Pung. Då känner jag att bedömningen som gjorts har varit lite godtycklig, sa hon då.

Merkels mobilmiss under mötet med Putin

Merkel besöker Ryssland • Se Putins reaktion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.