Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skånes regiondirektör får sluta efter pausen

Alf Jönsson.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skånes regiondirektör Alf Jönsson får lämna sin tjänst efter beslut från regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M).

– Alf Jönsson har verkat i drygt sju år under två mandatperioder med olika styren och har under den här tiden gjort ett gediget arbete. Nu går vi in i en ny mandatperiod och det är naturligt att vi ser över ledningen med de utmaningar vi har framför oss, säger Sonesson i ett pressmeddelande.

Jönsson säger i en kommentar att han tackar alla medarbetare och chefer.

– Det är människor som verkligen gör skillnad för skåningarna och jag är stolt att ha varit en del av Region Skåne och den otroliga utveckling som skett under de här innehållsrika åren, säger han.

Alf Jönsson tog timeout i slutet av augusti

Jönsson tog timeout i slutet av augusti efter att ha blivit kontaktad av polis. Regionen uppgav då att han inte delgivits någon misstanke men skulle förhöras.

Jönssons namn har förekommit i samband med SVT Nyheter Skånes granskning av en middag som företaget Vårdinnovation bjöd på i samband med en upphandling av ett digitalt vårdverktyg. I våras dömdes tre personer till fängelse för mutbrott som begåtts i samband med upphandlingen.

Enligt Region Skåne har utredningen ingenting att göra med att Jönsson får sluta.

”Det har inte kommit fram någon ny information om den polisutredning som aktualiserat time-out för Alf Jönsson och det har inte heller legat till grund för beslutet”, skriver regionen i pressmeddelandet på onsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.