Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skandal-imam till svensk konferens

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sheik Abdullah Hakim Quick har i tidigare tal och föreläsningar ondgjort sig över homosexuella som grupp och som individer. Han har bland annat påstått att homosexuella är en av de mest farligaste grupperna i samhället.

Under påskhelgen har organisationen Sveriges Unga Muslimer en stor konferens. 

En av föreläsarna är imamen Sheik Abdullah Hakim Quick - en man som bland annat sagt att homosexuella är en av de farligaste grupperna i samhället och borde straffas med döden.

Enligt Sveriges Radios P3 Nyheter, ska organisationen Sveriges Unga Muslimer inte ha känt till den inbjudna föreläsarens inställning till homosexuella. Organisationen kommer inte att hindra Sheik Abdullah Hakim Quick från att delta i konferensen. Detta trots att man uttalat står för mångfald och tar avstånd från extremism.

 – Vi bestämde att vi inte tänkte ta tillbaka hans inbjudan, det skulle bli för många ändringar i programmet, säger Mohammed Kharraki, ordförande i ungdomsorganisationen, till P3 Nyheter.

"Håller inte tal om homosexuallitet"

 Sheik Abdullah Hakim Quick har i tidigare tal och föreläsningar ondgjort sig över homosexuella som grupp och som individer. Han har bland annat påstått att homosexuella är en av de mest farligaste grupperna i samhället och varnat för att de kommer att ”ta över” om ingenting görs. ”Och när de tar över – så är sammanbrottet nära”, menar han.

 Sheik Abdullah Hakim Quick har även hävdat att den islamska ståndpunkten, när det gäller homosexuella, är att de ska straffas med döden. 

 Mohammed Kharraki säger att Aheik Abdullah Hakim Quick inte ska hålla några tal om homosexualitet på konferensen utan att det ska handla om ungas framtid och ska inspirera unga att sikta högt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.