Ormen överlämnades till Skansenakvariet. "Den är giftig, men en vuxen människa dör inte av den", säger Jonas Wahlström.
Ormen överlämnades till Skansenakvariet. "Den är giftig, men en vuxen människa dör inte av den", säger Jonas Wahlström.

Skallerorm dumpades hos polisen

Publicerad
Uppdaterad
Den farliga skallerormen lämnades mitt i Solna.
Förbipasserande larmade polisen som direkt körde ormen till Skansen.
- Det är första gången vi får in en farlig giftorm, säger Skansenchefen Jonas Wahlström.
Närpolisstationen i Solna fick i går eftermiddag oväntat besök. Någon hade ställt en tunna utanför den stängda stationen. Fasttejpat på locket satt en lapp med texten "OBS SKALLERORM".

Gick förbi och tittade

- Det var en förbipasserande person som gick förbi och såg tunnan utanför polisstationen. När hon tittade in i korgen genom ett lufthål kunde personen konstatera att det mycket riktigt låg en orm där, säger Jens Mårtensson vid länskommunikationscentralen i Stockholm. Den modigaste patrullen kommenderades att hämta ormen och överlämna den till Skansen. Där kunde chef Jonas Wahlström ta emot ormen och konstatera att det rörde sig om en prärieskallerorm.

Inte livsfarlig

- Den är giftig, men en vuxen människa dör inte av den. Men det är mycket smärtsamt. Poliserna får vara glada att de inte la in ormen i brevinkastet på stationen, säger han. Enligt Jonas Wahlström såg ormen frisk och kry ut. Nu får den bo på Skansen tills ägaren hör av sig. I andra fall får skallerormen ge sig ut på ytterligare en resa till någon svensk djurpark och ett nytt hem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag