Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skalin gjorde inget fel med ersättningen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Roger Vikström

Sverigedemokraternas riksdagsman Johnny Skalin gjorde inte något fel i samband med utbetalningarna av hans sjukersättning trots att han samtidigt arbetade politiskt. Det har försäkringskassan kommit fram till efter en kontroll.

Det var i samband med tidningsuppgifter om att Skalin fått sjukersättning för att han inte orkade arbeta, samtidigt som han arbetade politiskt för SD, som försäkringskassan gjorde en kontroll.

Nu konstaterar försäkringskassan att sjuk- och aktivitetsersättningen har betalats ut med rätt belopp och att man har haft kännedom om att Skalin studerat under den perioden samt arbetat politiskt. Försäkringskassan noterar också att Skalin fortlöpande informerat försäkringskassan om detta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.