Skådespelaren hittad mystiskt död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Skådespelaren. Tommy Johnson, 74, slog igenom på 70-talet med roller i en rad svenska stor-filmer och tv-produktioner.
Foto: TORBJÖRN TORBJÖRN

Skådespelaren Tommy Johnson, 74, blev folkkär med filmer som "Bröderna Lejonhjärta" och "Mannen från Mallorca".

Men han dog ensam och övergiven i sin lägenhet.

- Sverige har förlorat en duktig skådespelare, säger kollegan Sven Wollter.

Sven Wollter spelade mot Tommy Johnson.
Foto: JOHAN
Dog ensam. Här i sin lägenhet hittades Tommy Johnson.
Foto: MAGNUS MAGNUS

Skådespelaren Tommy Johnsons död är ett mysterium för polisen. - Vi vet ännu inte vad som orsakade hans död. Nu väntar vi på den slutgiltiga obduktionsrapporten, säger Robert Frankesson som utreder fallet hos Norrmalmspolisen. Tommy Johnson var länge en flitigt anlitad skådespelare på film och i tv. Med roller i succéfilmer som "Badjävlar", "Bröderna Lejonhjärta" och "Vi på Saltkråkan" var han ett aktat namn.

"Tommy var alltid rak"

 Sven Wollter och Tommy Johnson spelade tillsammans i den hyllade filmen "Mannen från Mallorca" från 1984. Men redan på 70-talet arbetade de tillsammans med tv-serier på SVT i Göteborg - Oj, vad tråkigt. Sverige har förlorat en duktig skådespelare, sa Sven Wolter då han i natt nås av beskedet om sin kollegas död. - Tommy var alltid rak och sa vad han tyckte. Jag gillade den stilen, säger Sven Wollter. När han hittades död i sin lägenhet hade han legat där i flera veckor - bortglömd och ensam. - Grannarna började klaga på att det luktade så jag fruktade hur det var fatt och larmade polisen, säger hyresvärden Thord Arbin. - Patrullen på plats hade svårt att identifiera kroppen eftersom det varit en varm sommar och han hade legat där ett tag, säger polisutredaren Robert Frankesson. Tommy Johnsons skådespelarkarriär stannade upp då han dömdes till fängelse för grov misshandel 1984. Hans döttrar tog avstånd från honom och filmfolket strök honom ur kontaktböckerna ända tills regissören Richard Hobert bad honom spela polis i thrillern "Spring för livet" 1997. Så sent som år 2000 medverkade han i biofilmen "Naken".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.