Foto: Lizzie Larsson / Ibl Bildbyrå
 Foto: Lizzie Larsson / Ibl Bildbyrå

Skådespelaren Emil Forselius, 35, är död

Publicerad
Uppdaterad
Skådespelaren Emil Forselius, 35, är död.
Han hittades i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm på tisdagseftermiddagen.
- Han brydde sig verkligen. Han brukade alltid berömma och peppa oss i familjen och han var så otroligt stolt över sin lilla son, säger systern Malin Forselius till Expressen.se.
Emil Forselius var en av de mest begåvade skådespelarna i sin generation. På tisdagen hittades han död i sin lägenhet i Stockholm.
Enligt Robert Frankesson, kriminalkommissarie på utredningsroteln vid Citypolisen i Stockholm, var det en anhörig som slog larm strax efter halv tre på tisdagseftermiddagen.
När polisen kom till bostaden fanns det inget de kunde göra, uppger Robert Frankesson för Expressen.se.
Emils lillasyster Malin Forselius stod sin bror mycket nära. Att han nu är död är en tragedi för henne och övriga familjen.
Malin beskriver sin bror som en varm och omtänksam person.
– Han brydde sig verkligen. Han brukade alltid berömma och peppa oss i familjen och han var så otroligt stolt över sin lilla son.

"Skojade och skrattade"

Hon pratade med honom för sista gången förra veckan.
– Vi skojade och skrattade. Även i jobbiga stunder har vi alltid kunnat skoja och haft ett väldigt öppet sätt till varandra. Det var ett väldigt bra sista samtal.
I höstas spelade Emil in en ny  Wallanderfilm som har premiär senare i år.
– Han tyckte att det var skitkul att spela in den. Men jag bad honom att inte avslöja så mycket för att jag ville ha filmen att se fram emot, säger Malin Forselius.
– Jag ser fortfarande fram emot att se den.

Belönad med Guldbagge

Emil Forselius belönades med en Guldbagge för rollen som skinnskallen Lasse i filmen "Tic Tac" 1998. Han har även medverkat i filmer som ”Sista kontraktet”, ”Beck - Vita nätter”, ”Järngänget” och ”Sprängaren”.
I höstas var han med i föreställningen ”Ålderstrappan” som sattes upp av Smålands Musik och teater.  Året dessförinnan turnerade han för Riksteatern i pjäsen ”Ett år av tystnad” av Rafael Martinez.

Gick på Teaterhögskolan

Emil Forselius utbildade sig vid Teaterhögskolan i Stockholm 1998-2002.
Där var han klasskamrat med bland andra Henrik Norlén.
– Han var en enormt stark och fin person.
Hur var Emil under skolgången?
– Han spred energi kring sig på ett bra sätt. Han var en underbar person.

"Han var ambitiös"

Figge Norling, 44, regisserade Emil Forselius i ”Kung Erik” på Scalateatern 2007:
– Det är fruktansvärt. Han var fantastikt fin. Det var väldigt bra att jobba med honom.
Hur var Emil som skådespelare?
– Han var noggrann. Ambitiös. Han hade många strängar på sin lyra. Han var orädd, känslig.
– Jag tänker på hans familj.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag