Björnen skadesköts norr om Krokom i Jämtland. Foto: GOOGLE MAPS
Björnen skadesköts norr om Krokom i Jämtland. Foto: GOOGLE MAPS

Skadeskjuten björn fortfarande inte hittad

Publicerad

Den björn som skadesköts i närheten av Flykälen norr om Krokom i Jämtland under söndagen har fortfarande inte hittats. 

Sökinsatsen pågår fortfarande under måndagen. 

Polisen rekommenderar människor att inte vistas i området. 

 

Björnen, som skadesköts under jakt på söndagen, är fortfarande på vift. En skadad björn kan känna sig trängd och bli farlig om den kommer i närheten av människor. 

– Den kan bli ilsken när den är skadeskjuten, säger Emma Andersson, vilthandläggare på länsstyrelsen i Jämtlands län. 

En sökinsats pågår nu väster om byn Flykälen i Jämtland. 

– Om man inte behöver ska man inte bege sig till området, det är onödigt, säger Börje Öhman, kommunikatör på polisens ledningscentral i Jämtland. 

Jägare söker efter björnen 

I samråd med länsstyrelsen är ett jaktlag nu ute och söker efter björnen. Polisen deltar inte i söket. 

– Jägarna som följer efter är utsatta för fara, men normalt ska du ju ha otur om du går ut i skogen och skulle stöta på just den här skadade björnen, säger Börje Öhman. 

Men polisen avråder ändå från att vistas i området. 

– Ska man plocka bär eller så kan man söka sig till ett annat område. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag