Jägaren, som är i 40-årsåldern, väntar på hjälp i trakterna av Ritsem i Lapplandsfjällen. Foto: Google
Jägaren, som är i 40-årsåldern, väntar på hjälp i trakterna av Ritsem i Lapplandsfjällen.  Foto: Google

Vådaskjuten jägare räddades med skoter

Publicerad

En jägare i 40-årsåldern har vådaskjutit sig själv i vaden och väntade under lördagen på hjälp i trakterna av Ritsem i Lapplandsfjällen.

På lördagskvällen räddades mannen med hjälp av skoter, rapporterar DN.

På grund av täta snöbyar kunde ambulanshelikopter från Gällivare och Norge inte ta sig fram till mannen och tvingades vända tillbaka.

Mannen ska ha träffats av ett skott av finare kulkaliber när han skulle hölstra sitt gevär i ryggsäcken. Det är ännu oklart hur pass skadad han är, men han har fått hjälp av sin kamrat.

Jagade ripa med sin vän

– Mannen jagade ripa med sin kamrat på kallfjällen när olyckan inträffade. De bröt sig in i en renvaktarstuga för att få skydd och lägga förband på skadan, säger Anders Calderäng, länsvakthavande vid polisen i Norrbotten, till TT.

Eftersom det inte finns någon mobiltäckning på fjället gick kamraten själv ned till Ritsem för att slå larm om olyckan.

Det finns ingen misstanke om brott. Larmet kom till polisen klockan 18.50.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag