Sjukskrivet par vann 1,7 miljarder på lotto

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Chris och Colin Weir är nu ett av Storbritanniens mest förmögna par.
Foto: David Moir

Det sjukskrivna äkta paret Chris och Colin Weir har fått ett välkommet tillskott i kassan. Alla rätt på lotteriet Euromillions gav nämligen 1,7 miljarder kronor i vinst och paret går nu direkt in på listan över Storbritanniens mest förmögna. 

- Vi blev överlyckliga. Jag drack till och med ett glas vitt vin, vilket jag vanligtvis bara gör på julafton, sade Chris Weir vid en presskonferens. 

Både Colin Weir, 64, och hans fru Chris, 55, har de senaste åren varit sjukskrivna från sina jobb som studioman respektive sjuksköterska på grund av fysiska krämpor. Men på fredagen fick de ett välkommet tillskott till sin ansträngda ekonomi. Paret, som bor i skotska kuststaden Largs, kammade nämligen hem alla rätt på lotteriet Euromillions och är nu 1,7 miljarder kronor rikare, skriver AP.

 - Vi blev överlyckliga. Jag drack till och med ett glas vitt vin, vilket jag vanligtvis bara gör på julafton, sade Chris vid en presskonferens.

 Hennes make fyllde i:


Ska köpa hus

 - När vi först insåg att vi vunnit kändes det som en dröm. Men det känns som något bra; inte som något vi ska vara rädda för utan något vi ska njuta av tillsammans med våra barn.

 Paret ska nu köpa hus till dottern Carly, 24, och sonen Jamie, 22, och de ska också betala barnens körlektioner. Vidare vill de resa till Australien, Kina, Paris och Ryssland. Colin, som är ett stort fan av Barcelona FC, hoppas kunna få se sitt favoritlag spela från en personlig vipbox på Camp Nou.


"Är inte skrytsamma"

 Både Colin och Chris hade egentligen föredragit att vara anonyma, men trodde det skulle bli svårt att hålla vinsten hemlig och valde därför att ge sig tillkänna. Trots den enorma vinstsumman hoppas de att deras nyvunna rikedom inte ska förändra dem som personer.

 - Vi är inga skrytsamma människor. Med rikedom kommer ett stort ansvar, sade Colin till den församlade pressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.