Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjuksköterskans knep för att lura kvinnor på bilder

Det här är Tinder.
Adele Rennie dömdes för ofredanden mot kvinnor på Tinder och Instagram redan 2017. Men när hon kom ut ur fängelset gjorde hon samma sak igen.
Nu väntar hon på domen för de nya brotten, som hon erkänt. Foto: Facebook
Bland annat tog hon bilder från en malig modell och låtsades att det var hon.Foto: Craig Dunn / Facebook

28-åriga Adele Rennie, en tidigare sjuksköterska, låtsades vara en man för att lura kvinnor att skicka nakenbilder till henne. 

Hon dömdes till fängelse för brotten. 

Men när hon kom ut gjorde hon exakt samma sak igen, skriver Mail Online.

Dan, Daniel, Max och Jack. Det var namnen som 28-åriga Adele Rennie, från Ayrshire i Storbritannien, låtsades ha när hon chattade med kvinnor online i januari i år. 

Under en 18-dagars period fick hon tre kvinnor att skicka personlig information och bilder på sig själva genom appar såsom Tinder och Instagram. 

För att verkligen få kvinnorna att tro på att hon var en man använde Adele en röstförvrängare för att få sin röst att låta manlig när hon pratade med kvinnorna i telefon. 

Bara tre månader efter att Adele Rennie kommit ut ur fängelse började hon lura kvinnor igen. Foto: Facebook

Mamman skickade film

En av kvinnorna, en ensamstående 27-årig småbarnsmamma, blev blåst av Adele, som sa att hon var en manlig advokat. Hon fick då kvinnan att skicka en film på sig själv. 

De två hade skrivit flirtiga meddelanden till varandra och pratat i telefon. Men efter ett tag började 27-årigen känna obehag. Hon har tidigare sagt att hon kände sig otrygg efter att ha fått motta ett stort antal samtal från Adele, men då under namnet ”Daniel Crolla”, skriver Mail Online.

– Jag hade ingen aning om att det var Adele Rennie som låg bakom det. Den här brottsmålsadvokaten vid namn Dan kontaktade mig hela tiden men när jag kollade upp det fanns det ingen med det namnet. 

– Jag förstod att allt inte stod rätt till och trodde att jag var i fara. Jag ringde min vän och sa ”jag tror du måste hämta mig. Jag känner mig inte trygg i mitt hus”. 

Hon förstod med säkerhet att hon blivit lurad när hon och vännen åkte till det hus som Adele hävdat att hon, eller närmare bestämt mannen hon utgav sig för att vara, bodde. Men där bodde någon helt annan. 

En av kvinnorna konfronterade Adele, som fortsatte hävda att hon var en manlig doktor.
2017 dömdes Adele Rennie för brott mot 18 kvinnor.

Kom ut ur fängelse kort innan

Bara tre månader tidigare hade Adele kommit ut från fängelse, efter att ha avtjänat ett 22 månader långt fängelsestraff för att ha sexuellt ofredat och stalkat 18 kvinnor mellan 2012 och 2016. När hon kom ut ur fängelset registrerades hos som sexbrottsling.

Hon bestämde ofta träff med kvinnorna, men ställde in i sista minuten då hon skyllde på att någon inom familjen blivit svårt sjuk. 

Ibland använde hon bilder på en modell vid namn Craig Dunne, som hon låtsades vara. 

I bland använde Adele bilder på modellen Craig Dunn, och hävdade att det var hon. Foto: Craig Dunn / Facebook

Väntar på straff

När det gäller en av kvinnorna lyckades Adele få tag på hennes medicinska journaler i ett försök att ta reda på fler detaljer om kvinnan. Hon använde sedan bilder från journalen, på kvinnans skador, i ett försök att utpressa henne. 

När Adele kom ut i från fängelset tog det alltså inte lång tid innan hon började med samma brott igen. 

I måndags erkände Adele Rennie att hon låtsas var en man för att lura de tre nya kvinnorna. Vad hon döms till för straff är ännu oklart, då strafföreläggandet har blivit uppskjutet.

Uppdatera dig på dagens stora utrikeshändelser.