Sjuksköterska hotade döda Kamala Harris inom 50 dagar

Niviane Petit Phelps.
Foto: Facebook
USA:s vicepresident Kamala Harris.
Foto: PETE MAROVICH/EPA

Sjuksköterskan Niviane Petit Phelps från Miami, Florida, hotade med att döda Kamala Harris för att hon ”inte egentligen är svart”. 

50 dagar från i dag kommer du att dö”, ska hon ha sagt i ett annat klipp.

Nu erkänner hon sig skyldig, skriver New York Post.

Niviane Petit Phelps förklarades förra fredagen skyldig till att ha hotat vicepresidenten Kamala Harris. Sjuksköterskan från Florida har erkänt att hon i februari skickat videoklipp på sig själv till sin man där hon uttrycker att hon skulle acceptera 53 000 amerikanska dollar för att döda Kamala Harris inom 50 dagar, rapporterar New York Post.

”Kamala Harris, du kommer att dö”, ska hon ha sagt i ett av klippen som USA Today tagit del av.

50 dagar från i dag kommer du att dö”, ska hon ha sagt i ett annat klipp.

Efter att ha skickat klippen till sin man ska hon ha ansökt om tillstånd att få bära dolt vapen offentligt, skriver New York Post.

Ett av motiven för hoten ska ha varit att Kamala Harris, med en mamma från Indien och en pappa från Jamaica, inte ”egentligen är svart”. 

Niviane Petit Phelps ska även ha trott att Kamala Harris inte haft sin hand ordentligt på Bibeln när hon svor att skydda den amerikanska konstitutionen under installationen som vicepresident.

Kan dömas till fem års fängelse

Hon riskerar nu att dömas till upp till fem års fängelse när hon får sin dom 19 november.

Hennes advokat Scott Saul berättade för NBC News i tisdags att hon inte planerade att faktiskt genomföra dådet, och att han kommer att jobba för en dom som inte innebär fängelse.

Niviane Petit Phelps som under flera år jobbat som sjuksköterska blev avstängd från jobbet i april medan sjukhuset hon arbetade på bearbetade hennes uppsägning, rapporterar New York Post.


Svärs in som den första kvinnliga vicepresidenten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.