Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sjukhuspersonal tog lustgas på jobbet – varnas

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Fyra sköterskor tog lustgas tillsammans under ett nattpass på Skellefteå lasarett. Tre av dem varnas nu av regionen. Arkivbild.
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Sjukhuspersonal på Skellefteå lasarett berusade sig med lustgas under ett nattpass.

Nu får tre av de inblandade en varning från regionen, skriver SVT Nyheter Västerbotten.

– Det är ju en tydlig markering att man gjort något fel, säger Camilla Andersson, områdeschef för Skellefteå lasarett, till SVT.

Det var under ett nattpass förra veckan som fyra sköterskor på Skellefteå lasarett tog lustgas tillsammans i sjukhusets akutrum.

Enligt en källa till SVT Nyheter Västerbotten spred sköterskorna filmer i sociala medier från händelsen.

– Det är hemskt, man slår ju ut en hel akutmottagning. Det är en otrolig patientrisk, säger källan till SVT.

Felaktigt användande av lustgas kan resultera i allvarliga skador och upprepad berusning kan ge symtom som liknar demens, enligt 1177 Vårdguiden.

”Ett korrigerande samtal”

Totalt ska det funnits fem sköterskor på sjukhuset under skiftet – den femte ska enligt SVT ha varit helt ovetande om vad som hände i akutrummet.

Region Västerbotten har utrett händelsen och kommit fram till att ingen patient utsatts för risk på grund av sköterskornas beteende – dock har tre av de inblandade fått en varning.

– Vi har jämfört händelsen med liknande incidenter i både vår egen och andra regioner. Vi kommer att ge skriftliga varningar till tre av dem och ett korrigerande samtal till en person, säger Camilla Andersson.

Facket har informerats om händelsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.