Sjukhusets miss: ”Jag fick sörja min dotter två gånger”

Senaste nyheterna med Expressen TV
”Jag fick sörja min dotter två gånger”, säger Alisha Pegg efter sjukhusets misstag.
Foto: Facebook

Sjukhuspersonalen sade till Alisha Pegg att hennes nyfödda bebis Grace hade dött. Men 45 minuter senare kom de till Alisha med Grace – som var vid liv. 

Några timmar senare dog bebisen.

– Jag fick sörja min dotter två gånger, säger Alisha till The Sun.

Alisha Pegg var gravid i 22:a veckan med dottern Grace när hon den 27 februari förra året drabbades av kraftiga smärtor enligt BBC.

– Jag kunde inte känna Grace röra sig, säger Alisha.

Hon begav sig till ett sjukhus i Ashford, England. Sjukhuspersonalen försäkrade Alisha om att de hittade hjärtslag vad gällde Grace.

– Jag sade till dem att jag hade värkar och kände att jag behövde krysta, men läkaren sade till mig att gå hem, säger Alisha.

”Jag fick sörja min dotter två gånger”

Bara timmar senare födde Alisha hemma och återvände till sjukhuset där Grace fördes till neonatalavdelningen. En timme senare fick Alisha beskedet att Grace hade dött.

– Jag fick höra att Grace inte klarade sig. Men 45 minuter senare kom de upp till mig med Grace, som var vid liv, säger Alisha.

Sjukhuspersonalen kunde dock inte rädda Grace.

– Hon dog halv sju på morgonen. Jag fick sörja min dotter två gånger, säger Alisha.

Hon har krävt en ursäkt av sjukhuset som hon anser försummade både henne och Grace.

– Vi är uppriktigt ledsna över att vi inte tillhandahöll den vård och det stöd som behövdes. Vi har ändrat våra rutiner efter Graces tragiska död, säger Rebecca Martin vid sjukhuset.

Läkarna missade hjärnblödning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.