Sjuk 83-åring i Sundsvall vräks - efter 65 år

Publicerad
Uppdaterad
I 65 år har den 83-åriga kvinnan bott i samma lägenhet i Sundsvall.
Men nu ska hon vräkas.
Orsaken är att hon inte betalat hyran i tid, skriver Sundsvalls Tidning.
- I maj åkte jag in akut till ortopeden, i juni placerades jag på ett äldreboende i Liden och sedan slutet av juni har jag bott på tillfälligt boende på Lindgården, säger den 83-åriga kvinnan, som lider av Parkinsons sjukdom, till tidningen. Kvinnan har sedan några år betalat hyran via autogiro, men vid bankens dragningar i februari och mars 2005 fanns det inga pengar på henne konto. - Det beror på att jag hade missat att ansöka om bostadsbidrag eftersom jag låg på sjukhus. När jag fick reda på skulden bad jag att få en faktura men HSB hade skickat ärendet till Bostadsinkasso, säger kvinnan till Sundsvalls Tidning.

Lägenheten säljs

Den 27 januari 2006 ansökte inkassobolaget om tvångsförsäljning hos kronofogdemyndigheten. Den 7 april bifölls ansökan och en delgivningsman sökte upp Maj Holmblad i Liden den 16 juni. På tisdag ska lägenheten säljas på exekutiv auktion. Kronofogde Maria Persson menar att alla måste betala i tid: -Det spelar ingen roll om man är gammal, sjuk och trött. Det finns inga undantag, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag