Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjuårig flicka död i förvar vid gränsen

Förra månaden hade 58 procent av migranterna som satts i förvar i USA rest med familjemedlemmar. Foto: REBECCA BLACKWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Tre barn vid gränsen i Tijuana, Mexiko. Foto: DAVID PEINADO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En sjuårig flicka från Guatemala har avlidit i ett amerikanskt gränsförvar.

Flickan dog av uttorkning, visar en preliminär läkarbedömning enligt Washington Post.

Den sjuåriga flickan ska ha tagit sig över till USA från Mexiko tillsammans med en grupp migranter där hennes pappa också ingick. 

Flickan och hennes pappa sattes i förvar den 6 december. Runt åtta timmar senare började flickan få kramper och fördes till sjukhus.

Enligt en rapport från sjukhuset hade flickan inte ätit eller druckit vatten på flera dagar. Hennes liv gick inte att rädda.

Det är oklart om sjuåringen fick mat och vatten samt en läkarundersökning direkt när hon anlände till förvaret.

– Vi gjorde allt för att rädda barnets liv under omständigheterna, säger en talesperson för gränspolismyndigheten till Washington Post.

Flicka från Guatemala dog i amerikanskt förvar

Samtidning uppger myndigheten att de inte är förberedda på att ta emot familjer i den utsträckning som de nu kommer till landet. Förra månaden hade 58 procent av migranterna som satts i förvar rest med familjemedlemmar.

Flickans död har redan lett till reaktioner bland politiker. Kongressledamoten och demokraten Joaquin Castro säger i ett uttalande att han kräver en utförlig utredning om omständigheterna som ledde till flickans död.

– Vi kan bli bättre som nation. Det är en humanitär kris och vi har en moralisk skyldighet att försäkra att dessa familjer kan söka asyl på ett säkert sätt, det är deras lagliga rätt, säger Joaquin Castro enligt CNN.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!