Isen brast och de sju ungdomarna hamnade i vattnet. Foto: Kathy Willens / AP TT NYHETSBYRÅNIsen brast och de sju ungdomarna hamnade i vattnet. Foto: Kathy Willens / AP TT NYHETSBYRÅN
Isen brast och de sju ungdomarna hamnade i vattnet. Foto: Kathy Willens / AP TT NYHETSBYRÅN
Sju personer var så pass nerkylda att de fick föras till sjukhus. Foto: Kathy Willens / AP TT NYHETSBYRÅNSju personer var så pass nerkylda att de fick föras till sjukhus. Foto: Kathy Willens / AP TT NYHETSBYRÅN
Sju personer var så pass nerkylda att de fick föras till sjukhus. Foto: Kathy Willens / AP TT NYHETSBYRÅN

Sju skulle ta selfie – hamnade på sjukhus

Publicerad

NEW YORK. Allt för den perfekta selfien?

Ja, så verkar några våghalsiga ungdomar i Central Park ha resonerat.

Resultatet: Sju personer fick föras till sjukhus efter att ha hamnat i det iskalla vattnet, rapporterar CNN.

I helgen var det tillfälligt 18 grader varmt i New York och strålande sol – men på en av de små sjöarna i Central Park låg en tunn is fortfarande kvar i måndags kväll.

Det var tillräckligt för att sju ungdomar skulle utmana ödet.

Turisten Lourdes Cuevas berättar för CNN att hon såg dem skämta varandra och obekymrat glida runt på isen.

– Sen bestämde de sig för att ta en selfie, säger hon till nyhetskanalen – och tillägger att hon och hennes familj då ville göra det samma.

CNN rapporterade om isolyckan.

Plötsligt brast isen

Men plötsligt brast isen och de sju ungdomarna låg i vattnet.

– Min dotter och man sprang efter en stege och började dra upp folk ur vattnet, säger hon.

Minst tre personer hoppade också i för att hjälpa till att dra upp de sju första, berättar polisen Annette Shelton för CNN.

När räddningstjänsten anlände var de flesta redan uppe på land. Men totalt sju personer var så pass nerkylda att de fick föras till sjukhus med allvarliga symptom, säger brandmannen Eddie Long till nyhetskanalen.

Det var oklart om de sju som fördes till sjukhus var samma sju personer som trillade i från början.

Farligaste selfieplatserna: Höga höjder och vatten

Ekonomisajten Priceenomics listade förra våren de farligaste platserna för en selfie. Överst på listan kom höga höjder – och vatten. Listan baserades på alla dödsolyckor som alla orsakades av situationet som uppstått när personen skulle ta en selfie, det vill säga ett självporträtt med mobilen. Från 2014 och framåt hittade de 16 fall där personerna dött efter att ha fallit från hög höjd och 14 personer som drunknade.

För bara ett par dagar fick en modell i Dubai internationell uppmärksamhet efter att ha riskerat sitt liv för en minst sagt våghalsig bild när hon hängde ut från en skyskrapa – en händelse som The Independent kallade ”en milstolpe i den skenande selfie-kulturen”.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag