Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SJU SKADADE I TÅGKRASCH

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Pendeltåget hade inte en chans att väja för timret. 

Sju personer fördes i kväll till sjukhus i samband med en tågurspårning utanför Linköping.

Strax före tio i kväll spårade ett godståg lastat med timmer ur vid Glittinge camping utanför Linköping. Ett pendeltåg som låg en bit bakom godståget körde rakt in i trädstockarna som låg utspridda över spåret. - Timret har slagits in i förarhytten och skadat lokföraren, säger Ronnie Dahlqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Östgöta Correnspondentens nätupplaga har talat med Jonas Sjögren som var en av passagerarna ombord. Han berättar för tidningen att två stockar for genom golvet. - En genom förarhytten och en in i första vagnen där jag satt. En av stockarna gick rakt upp i en stol och mannen som satt på den platsen for rakt upp i hatthyllan och blev medvetslös. Sex ambulanser, polis och räddningstjänst från två stationer skickades till platsen.

Bussar till platsen

 Sju personer är skadade och har förts till universitetssjukhuset i Linköping. Två personer är allvarligt skadade uppger sjukhuskällor enligt TT. Pendeltåget höll en hastighet på 110 kilometer i timmen när det körde in i godståget uppger SOS Alarm. Det ska ha funnits omkring hundra passagerare på tåget. Polisen skickade tre bussar till platsen. Under kvällen bussades alla de cirka hundra passagerarna på pendeltåget till Universitetssjukhuset i Linköping. - Det är för att vi ska kunna registrera dem, säger Hans Borglund, befäl vid polisens länskommunikationscentral, till TT.

Vagn gick av

 Timmertåget tillhör företaget Inlandsgods. Det var på väg från Nässjö till Hallstavik i Uppland när urspårningen skedde. - Det är en vagn i tågsättet som har gått av, säger Stefan Karlsson, pressjour på Inlandsgods, till TT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.